BH zonder beugel:
Alles wat je moet weten

Laat me raden. Je bent op zoek naar meer informatie over een bh zonder beugel? Top, want dan ben je op de perfecte blog beland. Wij gaan je namelijk alle ins-and-outs geven over beugelloze bh’s. Zijn ze alleen geschikt voor kleine cupmaten, of ook voor grote maten? Hoe vaak moet je ze wassen? Wat zijn nu de beste bh’s zonder beugel? Wij leggen het je allemaal uit. 

1. Wat zijn de voordelen van draadloze beha's?

Er zitten meerdere voordelen aan een bh zonder beugel. Het spreekt denk ik voor zich als het woord comfortabel als eerste in je opschiet. Draadloze bh’s bevatten geen draad, waardoor ze minder beperkend én dus comfortabeler zitten. Ze laten je borsten als het ware ‘ademen’, waardoor ze natuurlijker kunnen bewegen. Te strakke beha’s kunnen de bloedcirculatie en de lymfestroom beïnvloeden. Tevens kunnen ze rug- en spierpijn veroorzaken. Raak niet direct in paniek. Dit is alleen als je bh écht niet goed past. 

In tegenstelling tot bralettes, die meestal niet ondersteunend zijn, bieden bh’s zonder beugel zowel ondersteuning als comfort. En dat alles met een minimale vernauwing. Daardoor zijn draadloze beugels bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik. 

2. Hoe meet je een bh zonder beugel op?

Het opmeten van een draadloze bh is niet anders dan het opmeten van een bh met beugel. We hebben een complete handleiding voor het opmeten van je bh maat, maar we leggen het je graag nog een keertje uit. Om je bh-maat op te kunnen meten, heb je allereerst een meetlint nodig. Deze pak je vast en meet je rond je torso, direct onder je borsten, waar de behaband normaal gesproken zou zitten. Rond het getal dat je ziet af naar het dichtsbijzijnde hele getal.  Dit getal is je bandmaat. 

Neem vervolgens de meetlint en wikkel het rond het breedste gedeelte van je borsten. Dit is over het algemeen ter hoogte van je tepels. Wikkel de lint niet te stak, je wilt namelijk dat het een beetje los zit (zoals de cups van je bh normaal gesproken zouden rusten). Rond ook dit getal af naar het dichtsbijzijnde hele getal.  

Trek het getal van de bandmaat af van de borstmaat. Een verschil van een centimeter is een A-cup, twee centimeter is een b-cup, enzovoorts. Het kan altijd voorkomen dat de maat afwijkt. Het is ook aan te raden om je cupmaat door een expert op te laten meten. Zo weet je zeker dat je de juiste cupmaat kiest. 

TIP: Een goed passende draadloze beha mag niet te krap aanvoelen of te los zitten. De achterkant van de bh moet op gelijke hoogte zijn met de voorkant. En je moet slechts één vinger onder de band kunnen laten glijden. Heb je een draadloze bh met haakjes? Dan moet de buitenste haak comfortabel aanvoelen. 

3. Wat is het verschil tussen een draadloze bh en bralette?

Een draadloze bh, oftewel een bh zonder beugel, is ontworpen om je steun en vorm te geven. Alleen ditmaal zonder de hulp van een draad. Een draadloze bralette is eigenlijk gewoon een crop top (meestal gemaakt van lichte, gladde stof of kant). Een bralette is niet bedoeld om steun te bieden. Het is puur voor de bedekking. Een bralette is dan ook een ideale opstap voor vrouwen die graag bh-loos door het leven willen gaan, maar wel voldoende bedekking willen. Als je een bh met ondersteuning wilt, dan kan een bralette hier niet aan voldoen. 

4. Zijn draadloze beha's er ook in grotere maten?

Het is één van de meest voorkomende misvattingen dat grotere cupmaten (lees C-cup en groter) absoluut een beugel nodig hebben. Beugelloze beha’s zijn de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en je kunt voor elke maat een draadloze beha-alternatief vinden. 

5. Hoe was je een draadloze beha?

Zoals je misschien wel weet kun je bh’s het beste met de hand wassen. Vooral omdat ze zo delicaat zijn (al is het wel afhankelijk van het materiaal). En dat geldt ook voor de bh’s zonder beugel. Over het algemeen zijn draadloze bh’s wel makkelijker te onderhouden dan beugelbeha’s. 

Gebruik een zacht wasmiddel en koel water. Laat je bh een paar minuten in de wasbak weken en spoel hem daarna grondig uit. Laat hem daarna drogen.  Liever de bh in de wasmachine gooien? Dat kan ook, maar zorg er dan altijd voor dat je je bh in een lingeriezak doet. En was hem op een zachtprogramma. Laat hem daarna ook in de lucht drogen. 

Experts raden aan om bh’s elke 1-2 weken te wassen. Ja, we know. Niet veel mensen zitten hierop te wachten, vooral niet als je ze met de hand wast. Maar hygiënisch is het natuurlijk wel! 

 

6. Waarom dragen vrouwen nog bh's met beugel?

Nu je alle voordelen van een bh zonder beugel hebt gelezen, zul je je wel afvragen waarom je nog een bh met beugel zou dragen. Toch moeten we ze niet onderschatten. Beugelbeha’s bieden extra ondersteuning. Als je in de grotere cupmaten valt en een goede lift wilt van een draadloze beha, dan moet je extra aandacht besteden aan de stof en de snit van de beha om te zien waar die steun vandaan komt. BIj beugelbeha’s weet je al gelijk dat je extra steun krijgt van de draad. 

Dat gezegd hebbende, draadloze bh’s hebben heel wat in hun mars. En mooiste is dat je niet voor maar één soort bh hoeft te kiezen. Veel vrouwen houden ervan om hun bh-assortiment af te wisselen. Bralette’s, draadloze bh’s, voorgevormd of niet voorgevormd. Het is helemaal aan jou om je lingerie af te wisselen. It’s all up to you!

 

Ook interessant voor jou