Hoe lang gaat een bh mee?

Er is niets zo vervelend als afscheid moeten nemen van je favoriete BH. De BH die al die maanden zo vertrouwd voelde op je lichaam. Eentje die je door dik en dun heeft ondersteund (letterlijk). Het is niet gek dat BH’s op een gegeven moment niet meer lekker zitten. De kwaliteit gaat erop achteruit, vooral na het wassen. Een BH van goede kwaliteit gaat gemiddeld 90 draagdagen mee. Dat betekent dat vier BH’s per jaar voldoende moeten zijn. 

Wat is de levensduur van een bh?

Over het algemeen gaat een BH van goede kwaliteit ongeveer 90 draagdagen mee. Mits je hem natuurlijk goed behandelt.

Dat klinkt misschien als een korte levensduur als je nagaat dat je de BH dan nog geen drie maanden kan dragen. Er zijn geheid BH’s die je al veel langer in je kast hebt liggen en dat zie ik alleen maar als een goed teken! Dat betekent dat ze nog lekker zitten en je nog geen afscheid van ze kunt nemen. Om dat moment ook uit te stellen deel ik enkele tips met je. 

Hoe behandel je een bh zorgvuldig?

Er zijn een aantal manieren waarop jij er voor kunt zorgen dat jouw BH langer mee gaat.

 

1. Trek je BH voorzichtig aan

Er zijn verschillende manieren hoe je je BH kunt aantrekken. Sommigen plaatsen de sluiting aan de voorkant, en draaien hem dan vervolgens om. Sommigen krijgen het voor elkaar om de sluiting al op de rug dicht te krijgen.

In principe maakt het niet uit hoe jij je BH aantrekt, als je er maar voor zorgt dat je voorzichtig omgaat met de beugel. Je wilt ervoor zorgen dat deze niet constant omklapt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je beugel breekt of dat het door het stof gaat prikken. Dat wil je natuurlijk niet hebben.

Nog een simpele tip is dat je oppast met je sieraden. Ik betrapt mij er zelf ook nog wel eens op dat ik met mijn ring of armband vast zit in het kanten stukje van de BH. Als je daar niet mee oppast, trek je zo het mooiste stukje kapt. Het zou jammer zijn als daardoor de BH stuk gaat.

 

2. Wissel je BH’s af

De een draagt de BH maar een dag en de ander loopt er twee weken mee rond. Het is je misschien wel eens opgevallen dat een BH weer strakker zit zodra je hem een tijdje niet hebt gedragen. Dat komt omdat de elastiek weer terug is gegaan naar zijn oorspronkelijke staat (voor zover dat nog mogelijk is). Het is daarom belangrijk om je BH’s regelmatig af te wisselen, want de elastiek in de band zorgt ervoor dat je borsten worden ondersteund. Des te slechter deze wordt, des te slechter dit is voor de pasvorm.

 

3. Was je BH’s met liefde

Gooi jij je BH’s in de wasmachine? Nou, dan ben je niet de enige. Ook ik doe dat vrijwel altijd, want soms kies je liever voor gemak. Maar geloof mij als ik zeg dat het veel beter is om je BH’s met de hand te wassen. Ik begrijp heel goed dat je daar niet altijd de zin en tijd voor hebt, maar daardoor gaan je favoriete BH’s wel een stuk langer mee.

 

Als je BH’s namelijk in de wasmachine gooit, dan verslijt het elastiek in de BH-band sneller. Hierdoor geeft de BH minder steun dan in het begin. Ook de cups hebben te lijden onder een wasbeurt. Niet voorgevormde cups gaan lubberen en voorgevormde cups gaan rimpelen of vouwen vertonen. Dat ziet er natuurlijk niet mooi uit onder een strak shirt. Het kan ook nog eens zo zijn dat de beugels klem komen te zitten of dat ze door het stof heen snijden of prikken. 

TIP: Kies je liever voor de luie weg en wil je je BH wel in de wasmachine doen? Vergeet dan niet om deze in een waszakje te stoppen. Zo voorkom je dat de haakjes van je BH je andere kleding vernielt.

Het beste is dus om je BH’s met de hand te wassen. Als je dat hebt gedaan, laat je hem vervolgens uitdrogen/uithangen. Stop je BH nooit in de droger. Tenzij je hem echt niet meer mooi vindt, want ik kan je garanderen dat je op deze manier je BH echt om zeep helpt.

 

4. Koop andere BH’s als je lichaam verandert

Het is ten alle tijden belangrijk dat je BH goed aansluit op je lichaam. Als deze namelijk niet meer goed past, dan merk je dat je lichaam hier ook last van gaat hebben. Tevens is het ook niet goed voor de BH, aangezien hij niet optimaal zijn werk kan doen.

 

Daarom is het belangrijk om goed naar je lichaam te blijven kijken. Merk je dat je borsten zijn gegroeid of dat je in je omvang bent gekrompen? Koop dat een nieuwe BH. Leg de niet passende BH tijdelijk achterin de kast of breng deze naar de kledingbak. Het is dan echt tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe favoriete BH. Nu moeten we natuurlijk niet doen alsof we dat erg vinden 😉