Cupmaat berekenen

Je bh-maat berekenen
in drie stappen

Hoe vind je dé perfecte bh? Daar is helaas geen simpel antwoord op, want ieder lichaam is anders. Alleen jij kan voelen of een bh bij je past. Een comfortabel zittende bh is essentieel om er goed uit te zien én nog belangrijker om je goed te voelen. De meeste vrouwen dragen een bh van ’s ochtend vroeg tot ‘s avonds laat. Dag in, dag uit. Het is dus ontzettend belangrijk dat je een goed passende bh hebt.

Niet alleen om de prachtige vorm van je buste te benadrukken, maar ook voor je houding. Als het gewicht van je borsten niet optimaal is verdeeld, kunnen er nek,- en rugklachten ontstaan. Dat wil je natuurlijk zien te voorkomen. En wij vertellen je maar al te graag hoe je dat doet. 

Stap 1: meet je borstomvang (onderwijdte)

Je bh-maat bestaat uit twee onderdelen: de borstomvang en de cupmaat. De borstomvang meet je door de omvang van je lichaam net onder je borsten te meten. Om dit goed te kunnen meten is het raadzaam om voor een spiegel te staan, zodat je goed ziet wat je doet. Pak de meetlint en sla deze net onder je borsten om je heen. Zorg ervoor dat je het meetlint rechthoudt en niet te los, maar ook niet te strak is. Precies genoeg om te blijven ademen.

Onthoud goed welk cijfer je nu voor je ziet. De borstomvang geeft namelijk de grootte van de borstband van je bh weer. Dit wordt in cijfers – meestal tussen de 60 en 135 cm – weergegeven.

Let op: wees eerlijk in de cijfers die je voor je ziet. Alleen op die manier vind je een goed passende bh. 

Borstomvang onderwijdte meten
Borstomvang meten bovenwijdte

Stap 2: meet je cupmaat (bovenwijdte)

Om je cupmaat te berekenen moet je de omvang op het volste gedeelte van je borsten berekenen. Ga ook hier weer voor de spiegel staan, pak je meetlint erbij en sla deze om je heen. Zorg ervoor dat het meetlint op de hoogte van je tepels zit. 

Let ook hier weer op dat je het lint recht houdt en dat je het niet te strak of te los hebt. Onthoud het getal dat je voor je ziet. Dit moet je namelijk gebruiken om je cupmaat te bepalen. Hiervoor gebruik je het maattabel hieronder. 

Stap 3: bepaal je bh-maat (cupmaat berekenen tabel)

Nu je weet wat de maat van je borstomvang en je cupmaat is, is het tijd om je bh-maat te bepalen. In het tabel hieronder staan alle cupmaten weergeven.

Tijd om te shoppen!

Nu je precies weet welke bh maat je hebt, kun je overstappen tot het leukste deel: Shoppen! Er zijn ontzettend veel goede lingeriewinkels die jou kunnen voorzien van de bh die bij jou past. Ik wil je graag alvast een handje helpen door je direct door te verwijzen naar jouw maat. Veel shopplezier!