5 Redenen om te investeren in een goede BH

Het is je vast wel eens overkomen: heb je eindelijk de perfecte BH gevonden, is ‘ie ontzettend duur. Balen! Je vraagt je dan altijd af waarom de BH zo duur is. Het is immers maar van een stukje stof. Dat klopt enigszins, maar er zit natuurlijk veel meer achter. Om je twijfels een beetje weg te nemen, geef ik je 5 redenen waarom je moet investeren in een goede BH.

#1: Kwaliteit en comfort

De voornaamste reden waarom een BH duur is, zit hem vaak in de luxe stoffen die worden gebruikt. Zoals je weet worden de kosten van grondstoffen de laatste jaren alleen maar duurder en dat geldt dus ook voor lingerie. Veel merken die we dragen zorgen ervoor dat de stoffen die zij gebruiken zowel ondersteuning als zachtheid bieden. Als je in het verleden ooit wel eens een ‘goedkope’ BH hebt gekocht, dan is het je misschien opgevallen dat de stof irriterend kan zijn. De BH zal er geheid prachtig uit hebben gezien, maar comfort zegt natuurlijk ook heel veel. Je moet immers lief zijn voor je huid. 

#2: Goede ondersteuning

Een goed passende BH verbetert je houding en zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van rugklachten. Dit geldt met name voor vrouwen met een volle buste die wel wat extra ondersteuning nodig hebben. Als je BH slecht is ontworpen of je de verkeerde maat hebt gekozen, kan het meer schade aanrichten dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat ongeveer 80% van je steun alleen al van de band komt? Daarom is een juiste pasvorm ó-zo belangrijk. 

#3: Lief zijn voor jezelf

Als je er goed uit ziet, dan voel je je ook extra goed! Investeer daarom ook in jezelf. Je bent het namelijk waard! Je wilt toch niet hebben dat je de hele dag geïrriteerd bent, omdat je BH niet lekker zit? Als je investeert in een goed passende BH, dan kun je je focussen op de dingen waar je blij van wordt. Dat doe je toch liever dan dat je de hele dag aan je BH zit te friemelen? 

#4: Zelfvertrouwen boosten

Veel vrouwen zullen het met mij eens zijn als ik zeg dat het dragen van een goed passende lingerieset een extra vertrouwensbooster is. Een goede BH zorgt ervoor dat je vrouwelijke curven extra onder de aandacht worden gebracht en dat je borsten de juiste ondersteuning krijgen om de dag zonder problemen door te komen. Hoewel je BH onder je kleding zit, kan er een zichtbaar verschil zijn wanneer je een BH van goede kwaliteit draagt in plaats van eentje van slechte kwaliteit. Voel je je prettig en op je gemak in je outfit? Dan straal je ook extra zelfvertrouwen uit. Feeling good = Looking good! En andersom ofcourse. 

”Het is de moeite waard om een duurdere BH te verkiezen boven een goedkoper exemplaar. Je moet het niet zien als een duurdere aankoop, maar als een duurzame aankoop. Een goede BH kost nu eenmaal meer geld, maar je krijgt er veel meer uitstraling door. Veel vrouwen zijn zich daar niet van bewust. ”

#5: Steentje bijdragen aan de wereld

De mode-industrie staat er over het algemeen bekend om dat ze niet heel vriendelijk zijn voor het eigen personeel. Vaak worden de kledingstukken gemaakt in gevaarlijke, onethische en oncomfortabele werkomgevingen. Het kopen van kwaliteitsproducten die zijn gebouwd om duurzaam te zijn, verbeteren de mode-industrie. Als je een duurzaam product koop, dan is de kans groter dat het geld naar de werknemer gaat zodat zijn een betere betaling en behandeling ontvangt. Fast fashion behoort tot het verleden. En jij kunt daar dus (on)bewust een steentje aan bijdragen!