Kan ik elke dag
een sport bh dragen?

Laten we eerlijk zijn, we willen tegenwoordig steeds meer comfort. We willen een comfortabele bh aantrekken, een zachte sweater en het liefst ook nog een flexibele legging. Nu comfort steeds meer een gewenste trend is, dragen veel vrouwen een sport bh vaker dan alleen naar de sportschool. Ik begrijp dat een gewone bh onprettig kan zijn als je gewend bent een slechtzittende bh te dragen. 

In eerste instantie lijkt het dragen van een sportbeha de hele dag door een geweldig idee, maar toch is dat niet helemaal het geval. Lees je mee?

Is het slecht om elke dag een sport BH aan te hebben?

Over het algemeen is het niet slecht om elke dag een sport bh te dragen, maar het kan afhangen van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het type sport bh en je persoonlijke comfort. Een sport bh is namelijk ontworpen om de borsten te ondersteunen tijdens fysieke activiteit. Het helpt om ongemak en pijn te verminderen die kunnen worden veroorzaakt door het bewegen van de borsten tijdens het sporten. Als je regelmatig sport, kan het dragen van een sport bh je helpen om comfortabeler te sporten en blessures te voorkomen. 

Als je een sport bh draagt die perfect past en comfortabel aanvoelt, is er over het algemeen geen probleem om deze dagelijks te dragen. Het gaat er namelijk om wat voor jou het fijnste zit. Sommige vrouwen vinden het echter ongemakkelijk om een sport bh te dragen als ze niet sporten. Dit komt omdat deze bh’s meestal strakker zitten en minder flexibel zijn dan normale bh’s. Als je je niet prettig voelt bij het dragen van een sport bh als je niet sport, dan is het misschien beter om deze af te wisselen met een gewone bh. 

Wanneer zit een sport bh niet goed?

Zoals ik al heb gezegd moet een sport bh comfortabel zitten en de juiste ondersteuning bieden om blessures en ongemak te voorkomen. Ik zet enkele tekenen voor je op een rijtje waardoor je weet dat een sport bh niet goed past:

1. De bandjes graven in je schouders: 

Als de bandjes van je sport bh te strak zijn, dan kunnen ze in je schouders graven. Dat kan pijn veroorzaken. 

2. De schouderbandjes glijden af:

Het is niet goed als de bandjes te straks zitten, maar te los is ook niet goed. Dan bieden ze niet de juiste ondersteuning. 

3. De bh kruipt omhoog:

Als de bandjes van je sport bh te los zijn, kan de bh omhoog kruipen en biedt die niet de juiste ondersteuning. 

4. Je borsten bewegen te veel:

Als je borsten tijdens het sporten te veel bewegen, kan dit leiden tot ongemak en pijn.  

5. De sport bh is te strak:

Als je sport bh te strak is, kan het moeilijker worden om te ademen. Tevens kan dit ongemak en pijn veroorzaken. 

6. De sport bh is te los:

Als je sport bh te los is, biedt deze niet de juiste ondersteuning en bewegen je borsten te veel tijdens het sporten. 

Als je een van deze tekenen opmerkt, is het tijd om een andere maat of andere stijl sport bh te proberen. Je wilt namelijk wel de comfort hebben die een sport bh je kan bieden. 

Welke sport bh kan ik dagelijks dragen?

Als je op zoek bent naar een sport bh die geschikt is voor dagelijks gebruik, dan zijn bovenstaande punten belangrijk om rekening mee te houden. Het kiezen van een sport bh is heel persoonlijk en afhankelijk van jouw wensen. Het allerbelangrijkste is dat de sport bh comfortabel zit en voldoende ondersteuning biedt. Daarnaast kun je ook nog kijken naar het materiaal, de bewegingsvrijheid en de stijl. Hieronder heb ik enkele sport bh’s van Hunkemöller op een rijtje gezet. 

Sport bh’s zijn beschikbaar met of zonder beugel, met een voorsluiting of zonder sluiting, en er zijn nog vele andere varianten. Welke sport bh je nodig hebt, hangt af van welk niveau van ondersteuning je nodig hebt.  Je kunt de sport bh’s van Hunkemöller onderverdelen in drie verschillende niveaus van ondersteuning:

  • Level 1:  lichte ondersteuning. Deze sport bh’s zijn ideaal voor sporten met een lager intensiteitsniveau, zoals yoga of pilates.

HKMX sport bh The comfort Level 1

Een sport bh mag niet ontbreken in jouw collectie! De sport bh heeft verstelbare bandjes op de schouder. Aan de onderkant zit een brede band voor extra stevigheid!

HKMX Sport bh The Nadi Level 1

Een comfortabele, flexibele pasvorm. Deze sportbeha is gemaakt voor de vrouw van nu. Sterke vrouwen, vol zelfvertrouwen, die weten wat ze willen. 

HKMX sport bh The comfort Level 1 – Zwart

Een sport bh mag niet ontbreken in jouw collectie! De sport bh heeft verstelbare bandjes op de schouder. Aan de onderkant zit een brede band voor extra stevigheid!

  • Level 2:  gemiddelde ondersteuning. Deze sport bh’s zijn geschikt voor sporten met een gemiddeld intensiteitsniveau, zoals fitnessen of spinning.

HKMX Sport bh The All Star Level 2

De voorgevormde cups houden alles op zijn plek en hebben een dunne padding voor een sexy vorm. Geschikt voor medium impact activiteiten.

HKMX Sport bh The All Star Level 2

De voorgevormde cups houden alles op zijn plek en hebben een dunne padding voor een sexy vorm. Geschikt voor medium impact activiteiten.

HKMX Sport bh The All Star Level 2

De voorgevormde cups houden alles op zijn plek en hebben een dunne padding voor een sexy vorm. Geschikt voor medium impact activiteiten.

  • Level 3: sterke ondersteuning. Deze sport bh’s bieden de hoogste mate van ondersteuning en zijn geschikt voor intensieve sporten, zoals hardlopen, hockey of kickboksen.

HKMX Sport bh The Pro Level 3

Deze bh is ontworpen om de ultieme ondersteuning en comfort te bieden tijdens trainingen met hoge intensiteit. Het is voorzien van een ritssluiting voor gemakkelijk aan- en uittrekken. 

HKMX Sport Bh The Elite Level 3

The Elite Level 3 in een nieuwe jasje. De sport bh voor high impact activiteiten, speciaal ontworpen voor C – F cups. De bh is voorzien van mesh details waardoor je lichaam droog en koel blijft tijdens het sporten.

HKMX Sport bh The Pro Level 3

No bounce sport bh’s, speciaal ontworpen voor ook grotere cups. Zip & go met de makkelijke ritssluiting aan de voorkant. Geeft je maximale ondersteuning tijdens intense workouts. 

Zoals ik al zei: het is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Probeer verschillende stijlen en maten uit totdat je de perfecte sport bh hebt gevonden. 

Belangrijk om te onthouden

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het dragen van een strakke bh gedurende langere tijd kan leiden tot irritatie en wrijving op de huid. Als je merkt dat je huid geïrriteerd raakt door het dragen van een sport bh, is het verstandig om er eventjes afstand van te nemen. Wissel de sport bh af met een andere bh. Het is ook belangrijk om regelmatig je bh’s te wassen om zweet en bacteriën te verwijderen die zich kunnen ophopen tijdens het sporten.